Hızlı Okuma

Okuma ve Anlama Hızınızı en az iki kat Artırın

Hızlı Okuma Kursu

Özel Metotlarımızdan ve Bilgisayar Programlarımızdan Yararlanın

Hızlı Okuma Eğitimi

YÖKS, KPSS ve ALES’te Ekstra Süre Kazanın

Dikkat ve Konsantrasyon Seviyenizi Yükseltin

Hızlı Okuma Kursları

Hızlı Okuma Dersleri

Hızlı okuma , bireyin okuma hızını standartların üstüne çıkarmasına denir. Ortalama bir okuyucu dakikada 200 kelime okur. Bu rakamı 1000 kelimenin üzerine çıkarmak mümkündür. Ancak bunun için hızlı okuma dersleri alınmalıdır. Hızlı okuma dersleri, hızlı okuma egzersizleri,hızlı okuma teknikleri ve çeşitli eğitimlerden meydana gelmektedir. Hızlı okuma çalışmalarına başlamadan önce hızlı okuma testi yapılarak ne durumda olduğunuzu belirlemeniz gerekir.

Hızlı Okuma Testi Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir metin bulup o metni bir dakika boyunca okumalı ardından bir arkadaşınızdan size okuduğunuz metinle ilgili 10 soru sormasını isteyebilirsiniz. Böylece bir dakikada okuduğunuz kelime sayısını öğrenmiş olursunuz. Arkadaşınızın sorduğu sorulara verdiğiniz doğru yanıtlar da okuduğunuzu anlama oranınızı belirleyecektir. Okuduklarınızın en az %60’ını anlamazsanız hızlı okumuş sayılmazsınız. Yani amaç sadece okumak olmamalıdır. Aynı zamanda iyi anlamak da şarttır.

Hızlı Okuma Dersleri

Hızlı Okuma Metinleri

Hızlı okuma kitabı ya da hızlı okuma alıştırmaları, okuma hızınızı artırmanız için son derece önemlidir. Bunu etrafınızdaki insanlarda da görebilirsiniz. Çok kitap okuyan kişiler daha hızlı okurlar. Siz de daha hızlı okumak için hızlı okuma metinleri kullanmalısınız. Hızlı okuma kursları hızlı okuma dersleri ve hızlı okuma kitapları temini konusunda sizlere yardımcı olacaktır. Hızlı okuma dersleri indirmek için sitemizi kullanabilirsiniz

10 Soruda Hızlı Okuma

Hızlı okuma nedir ne değildir daha iyi anlaşılması açısından sizler için 10 soru ve 10 cevap hazırladık.

1.Soru: Hızlı okuma yetenek gerektirir mi?

1.Cevap: Hızlı okumak yetenekten ziyade çalışma gerektirir. Çok kötü okusanız bile böyle bir yeteneğinizin olmadığına emin olsanız bile yeterli çalışma ile hızlı okuma kursları sayesinde son derece hızlı okuyabilirsiniz.

2. Soru: Hızlı okuyanlar okuduğunu anlamaz mı?

2.Cevap: Hızlı okuma eğitimi alanlar aynı zamanda hızlı anlama ve okuduğunu anlama eğitimi de alırlar. Hızlı okumayı öğrendikçe hızlı anlamayı da doğal bir sonuç olarak öğrenirsiniz.

3 . Soru: Hızlı okumayı nasıl geliştirebiliriz?

3. Cevap: Hızlı okumak için en temel çalışma göz egzersizleri ve hızlı okuma çalışmalarıdır. Bunları internetten de öğrenebilirsiniz. Ancak okuma hızınız belli bir seviyenin üstüne çıkamaz. O yüzden hızlı okuma kurslarından destek almalısınız.

4. Soru Hızlı okuma bir işe yaramaz diyorlar doğru mu?

4. Cevap : Hızlı okumak birçok açıdan faydalı bir eylemdir. Kendinize daha çok zaman ayırabilirsiniz. Başarılı bir kariyer yapmanıza yardımcı olur. Kitapları çok daha hızlı okursunuz. Eğer raporlarla ilgili işiniz varsa işlerinizi mesai bitmeden halledersiniz. Sınavlarda okulda başarınız artar. Analiz ve geniş alanları görme farkındalık gibi yetenekleriniz artar. Kısacası hızlı okumak sadece hızlı okumak değildir. Çok ciddi faydaları vardır.

5. Soru: Hızlı okumak için çok okumak yeterli mi?

5. Cevap: Hayır, uzmanlardan eğitim almalısınız. Hızlı okuma kitapları bir miktar hızlanmanıza neden olur.

6. Soru: Hızlı okumanın sınavlara faydası var mı?

6 . Cevap: ülkemizde önemli sınavların büyük bir bölümü hıza dayanır. Ne kadar hızlı olursanız o kadar soru çözersiniz. Bu da kendinize çok daha iyi bir hayat kuracağınız anlamına gelmektedir.

7. Soru: Hızlı okumayı öğrendikten sonra geri unutur muyum?

7. Cevap: Hızlı okuma öğrenildikten sonra unutulma. Ancak gözler egzersiz yapılmazsa yavaşlar bu yüzden küçük yavaşlamalar söz konusu olabilir.

8. Soru: Herkes hızlı okuyabilir mi?

8. Cevap: Okuma yazması olan herkes hızlı okuyabilir.

9.Soru: Ben dakikada 500 kelime okuyorum ancak anlamıyorum. Bu iyi bir rakam mıdır?

9. Cevap: Dakikada kaç kelime okuduğunuz elbette oldukça önemlidir. Ancak daha önemli olan şey okuduğunuzu anlama oranınızdır. Bir dakikada 3000 kelime dahi okusanız ne okuduğunuzu bilmiyorsanız hızlı okumuş sayılmazsınız. Hızlı okuma yapmış olmak için en az %60 anlama oranına sahip olmanız gerekmektedir. Onun için hızlı okuma kursları sadece hızlı okumayı değil okuduğunu anlamayı da öğretir.

10. Soru: Hızlı okumanın altın kuralı var mı?

10. Cevap: Hızlı okumanın elbette püf noktaları var. Ancak hızlı okuma çok yönlü bir çalışma gerektirir. O yüzden sebat etmek, disiplinli olmak ve eğitmenin verdiği ödevleri yerine getirmek gerekir. Hızlı okuma amacınızı belirlemeniz ve o amaca ulaşmak için çaba göstermeniz en önemli kuraldır.

Hızlı Okuma Kursu

İletişim

0 212 951 04 14

Bilgi İstek Formu

Püf Noktası

Sınav Odaklı Hızlı Okuma

Test sınavlarına hazırlanan öğrenciler için Sınav Odaklı Hızlı Okuma Eğitimi ile sınavlara verimli bir şekilde hazırlanın. Sınav Odaklı Eğitim ile test soruları üzerinden hızlı okuma çalışması yapılır. Sınavlara bu şekilde hazırlanan öğrenci, sınav esnasında ve öncesinde ekstra zaman artırır.

Hızlı Okuma Eğitimlerimize Katılan Gruplar

  • Yöneticiler
  • Çalışanlar
  • Uzmanlar
  • Avukatlar
  • Eğitimciler
  • Üniversite Öğrencileri
  • Lise Öğrencileri
  • İlköğretim Öğrencileri
  • Kitap Okuyucuları
  • ALES Hazırlık Öğrencileri
  • YÖKS Hazırlık Öğrencileri
  • Lise Sınavları Hazırlık Öğrencileri